Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rychlost světla překonána!!!

Je to jen pár týdnů, co podobnými titulky hýřil světový, ba i tuzemský tisk. Posléze bublina splaskla, neutrina se šířila jen „obyčejnou“ mezní rychlostí světla. Něco se v CERNu prostě potento a měření byla chybná. To se stává. Udivuje mne jen jedna věc. Proč se takovéto jevy zkoumají za tak obrovské peníze a tak neskutečně složitě.

Přitom je dávno známo, že rychlost světla byla překonána. Jediné štěstí současné špičkové fyziky spočívá v tom, že tuto rychlost zatím nepřekročila žádná hmotná částice. Tedy i ty z těch neposedů, co nemají žádnou klidovou hmotnost. Sama ta představa je sice na hlavu, ale podobných představ je v současné fyzice moc. Ale stejně bych byl rád, kdyby mi to někdo po sousedsku vyložil. Představte si takovouto částici třeba jako fotbalový míč. Na trávníku nic není, vy se rozběhnete, nakopnete nic, čímž emitujete částici (míč). A pokud to nic nakopnete správně a s patřičnou razancí, míč se stane hmotným a putuje rychlostí c někam pryč. Ještě že to neplatí ve fotbale! Ale to jsem musel odbočit, jak to říkal soudci ten Afroameričan, co ho nachytali s pytlem kradených melounů.
Takže k té překonané mezní rychlosti. Je hodnověrně prokázáno, že lidská blbost se šíří nadsvětelnou rychlostí. Ani ten průjem ze staré židovské anekdoty není tak rychlý.
Nevěříte? Tak se prohrábněte tiskem. Zcela nedávno byl svět v jednom jediném okamžiku zaplaven zprávami o svém konci. Této rychlosti, či spíše realitě, kde čas nehraje roli, by odpovídal kvantově - částicový komunikační prostředek (viz příslušná fyzikální teorie o zrodu párových částic).
A to zdaleka není vše. Ona schopnost, či spíše neschopnost, dokáže cestovat i v čase. Kam se, s prominutím, séře moderní medicína, když staří šamané uměli…(doplňte si sami). Chcete znát budoucnost? Maličkost. Stačí navštívit příslušnou odbornici (odborníka jsem zatím neviděl), uhradit příslušný obolus a máte jasno, byť zcela nejasné. Šikovní „léčitelé“ léčí neléčitelné. Léčí dokonce choroby, který dotyčný neměl, nemá a mít nebude. Hlavní je, že dotyčný zoufalec platí. Nemám nic proti skutečným léčitelům, podporujícím klasickou léčbu léčbou alternativní,třeba bylinnou. Zato mám hodně vůči graduovaným lékařům, propagujícím třeba nefunkční homeopatii ke škodě jejich pacientů. A za 25 let práce ve zdravotnictví o tom pár informací mám, včetně těch z příbuzenstva.
Podivný to máme nyní svět. Dříve se lidé vzdělávali, ponejvíce ve škole a pak četbou. To byly hlavní zdroje informací. Sice pomalé, ale dosti důkladné. A hlavně konfrontovatelné s jinými učeními i tisky. Dnes máme počítače a bleskurychlé informace z celého světa. Potíž je v tom, že všechny tyto informace má k dispozici kde kdo a tudíž jejich konfrontace s jinými zdroji je skoro nemožná. Takže dochází k paradoxu. Čím více informací, tím více jsou k ničemu. A ještě hůře, tím více jsou jedna od druhé opsané. Skutečná informační hodnota je nulová.
To si snadno můžete ověřit sami. Vygooglujte si libovolné heslo a porovnejte obsah odkazů. Jen velice málo z nich má skutečnou informativní hodnotu, zbytek je šum.
A tak se jen ptám, kdy se objeví retardéry blbosti a blbnutí. Myslím si, že už je nejvyšší čas.
Čas k návratu „selského“ rozumu, čas k návratu k hodnocení informací, ne jen k jejich konzumu.

Nebo jsem již také zblbnul?

Autor: Michal Slavíček | pátek 6.4.2012 9:11 | karma článku: 14,40 | přečteno: 1027x
  • Další články autora

Michal Slavíček

Umíme ještě diskutovat?

Asi naivně se domnívám, že diskuse je vzájemný hovor dvou či více osob k danému tématu (resp. problému), ze kterého by mělo vyplynout vzájemné porovnání a vyjasnění si jednotlivých názorů a pokud možno alespoň nástin řešení diskutovaného problému. Zároveň je třeba si uvědomit, že ne každý názor, k danému problému vyřčený, má stejnou váhu. Fundovanější pohled na konstrukci jaderného reaktoru bude mít jaderný fyzik a k mísení a kynutí těsta zase pekař. Nicméně oba mohou přinést zajímavý pohled na "parketu" toho druhého. Ale každý z nich má právo na svůj názor i právo tento vyřknout a obhajovat!

24.3.2013 v 9:30 | Karma: 15,67 | Přečteno: 948x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Chcete se spláchnout do WC ?

Berte antidepresiva, berte homeopatika, berte... berte... berte.....Nebo chvíli přemýšlejte. Svět přeci nestojí na vás co jedinci a ani jím co jedinci nepohnete. Ale sami se sebou pohnout můžete. Tím, že budete přemýšlet. Vypněte televizi, zhasněte a uložte se na své oblíbené lože. Zavřete oči a ve zkratce si promítněte svůj dosavadní život. A budete-li při této projekci objektivní a sami k sobě poctiví, zjistíte, že pasíva i aktíva jsou celkem v rovnováze. Pak vás to přejde. Tedy to spláchnutí.

4.3.2013 v 8:17 | Karma: 10,09 | Přečteno: 247x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Objev století

Program SETI asi všichni znáte. Nejmodernější technika sleduje hlasy z vesmíru, ale odpovědí je ticho. Obrovské ticho ze všech stran. Hovoří jen hvězdy, ale po signálech inteligentních tvorů není potuchy.

23.2.2013 v 9:17 | Karma: 10,45 | Přečteno: 386x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Povolební spleen a chandra?

Jak si tak čtu povolební reakce, ať už ty mediální, či jednotlivců v diskusích, nestačím se divit.A čemuže to? Jak ona (média) či oni (konkrétní lidičkové) se (ne)dokáží vyrovnat s tím, jak prvé kolo voleb dopadlo. A jak se hledá viník či důvod, proč to dopadlo jak to dopadlo.

13.1.2013 v 14:50 | Karma: 8,02 | Přečteno: 622x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

PUSY držet!

A nebo uvidíte. Hned vás smáznem a příště zamáznem. Takto bohužel vypadá situace s cenzurou na iDnes. Nemá smysl se na ní obracet s protesty, protože sama proklamuje, že na ně neodpovídá. No budiž, je to její médium.

13.9.2012 v 18:49 | Karma: 17,03 | Přečteno: 821x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  9:25

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

„Musím přemýšlet.“ Španělský premiér zvažuje demisi kvůli vyšetřování své ženy

25. dubna 2024  9:21

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu večer uvedl, že zvažuje rezignaci v souvislosti se...

ANO napadlo u Ústavního soudu změny u stavebního spoření. Vadí mu i zpětná účinnost

25. dubna 2024  9:17

Opoziční hnutí ANO napadlo u Ústavního soudu změny ve stavebním spoření, které byly součástí...

Vrchní soud rozhodne o odvolání muže, který dostal devět let za týrání družky

25. dubna 2024  8:49

Olomoucký vrchní soud dnes rozhodne o odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy