Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Povolební spleen a chandra?

Jak si tak čtu povolební reakce, ať už ty mediální, či jednotlivců v diskusích, nestačím se divit.A čemuže to? Jak ona (média) či oni (konkrétní lidičkové) se (ne)dokáží vyrovnat s tím, jak prvé kolo voleb dopadlo. A jak se hledá viník či důvod, proč to dopadlo jak to dopadlo.

Ale tak přeci mají volby vypadat. Někdo radši holky a druhý vdolky. S tím přeci musím u voleb počítat. Co volič, to názor. Co názor, to volba jednoho z devíti. A součet hlasů pro toho kterého kandidáta dá konečný výsledek. Že to ten můj kandidát nevyhrál? Prostě většina voličů měla jiný názor a s tím bych se měl smířit.
Třeba v lotynce se nikdo nediví, že nevyhrál, tak proč se diví volebnímu výsledku? Proč má nutně potřebu psát komentáře a rozbory a cpát lidem do hlavy, jak za ně rozhodla média, ksichtkniha (Facebook) a jaký čert ještě? Cpát jim do hlavy, že se jich většina rozhodla na poslední chvíli a na základě toho, co a jak jim kdo co nakukal? Nemohu si pomoci, ale přijde mi to jako totální znevažování voličů. Popírání jejich schopnosti mít svůj vlastní názor bez přispění „radílků“. A to je ještě ta snesitelnější část, oni se ti „novináři“ nějak živit musí, je to pořád lepší, než kdyby byli na podpoře. Nicméně, páni žurnalisté, voliči nejsou hovádka Boží a drtivá většina z nich umí počítat daleko dále přes devítku.

Co je, alespoň dle mého názoru, daleko horší, to jsou příspěvky jednotlivců. Urážky těch, kdo nesouhlasí s jejich názorem, urážky a kydání špíny na jednotlivé kandidáty a na ty, co postoupili do druhého kola zejména. Každý argument je dobrý, hlavně ty podpásové. A když není žádný racionální po ruce, tak se vymyslí nový, třeba o prapradědečkovi dotyčného. Je mi z toho nějak smutno. V 89 všichni volali po svobodných volbách a když je mají, tak se jim to zase nelíbí. Tedy výsledek voleb, abych byl přesný. Zřejmě se jim stýská po volbách s předem zvolenými kandidáty, kdy k volbám museli všichni a hlasovat ANO!
Nebo jde o české specifikum nadávat vždy a na vše? Nevím. Zato si myslím, že prezident republiky by měl být osobností, která je schopna stát reprezentovat ve světě. Někteří kandidáti měli svoji kandidaturu vzdát před volbami a požádat své příznivce, aby hlas dali kandidátu X.Y. Prokázali by tak, že jsou schopni sebereflexe, což by některým dávalo šanci v příštích volbách. A to si zřejmě většina voličů pomyslela též a proto volby dopadly tak jak dopadly.

Nebo se mýlím?

Autor: Michal Slavíček | neděle 13.1.2013 14:50 | karma článku: 8,02 | přečteno: 622x
  • Další články autora

Michal Slavíček

Umíme ještě diskutovat?

Asi naivně se domnívám, že diskuse je vzájemný hovor dvou či více osob k danému tématu (resp. problému), ze kterého by mělo vyplynout vzájemné porovnání a vyjasnění si jednotlivých názorů a pokud možno alespoň nástin řešení diskutovaného problému. Zároveň je třeba si uvědomit, že ne každý názor, k danému problému vyřčený, má stejnou váhu. Fundovanější pohled na konstrukci jaderného reaktoru bude mít jaderný fyzik a k mísení a kynutí těsta zase pekař. Nicméně oba mohou přinést zajímavý pohled na "parketu" toho druhého. Ale každý z nich má právo na svůj názor i právo tento vyřknout a obhajovat!

24.3.2013 v 9:30 | Karma: 15,67 | Přečteno: 948x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Chcete se spláchnout do WC ?

Berte antidepresiva, berte homeopatika, berte... berte... berte.....Nebo chvíli přemýšlejte. Svět přeci nestojí na vás co jedinci a ani jím co jedinci nepohnete. Ale sami se sebou pohnout můžete. Tím, že budete přemýšlet. Vypněte televizi, zhasněte a uložte se na své oblíbené lože. Zavřete oči a ve zkratce si promítněte svůj dosavadní život. A budete-li při této projekci objektivní a sami k sobě poctiví, zjistíte, že pasíva i aktíva jsou celkem v rovnováze. Pak vás to přejde. Tedy to spláchnutí.

4.3.2013 v 8:17 | Karma: 10,09 | Přečteno: 247x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Objev století

Program SETI asi všichni znáte. Nejmodernější technika sleduje hlasy z vesmíru, ale odpovědí je ticho. Obrovské ticho ze všech stran. Hovoří jen hvězdy, ale po signálech inteligentních tvorů není potuchy.

23.2.2013 v 9:17 | Karma: 10,45 | Přečteno: 386x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

PUSY držet!

A nebo uvidíte. Hned vás smáznem a příště zamáznem. Takto bohužel vypadá situace s cenzurou na iDnes. Nemá smysl se na ní obracet s protesty, protože sama proklamuje, že na ně neodpovídá. No budiž, je to její médium.

13.9.2012 v 18:49 | Karma: 17,03 | Přečteno: 821x | Diskuse| Ostatní

Michal Slavíček

Prokletí zdravotníci, čert je vem!

Nenažranci, kteří nemají nikdy dost. Třicet kaček poplatku v ordinaci, stovku za den ve špitále. A furt je jim to málo. A těch tisíc, co berou. Třicet tisíc, sto tisíc a někteří milióny. Nebylo to už tady? Nějak mi v paměti straší Hrádek (nebo hrád, kde strášá?), jména Jakeš a paní Zagorová, kůl v plotě a tak. Ale možná slyším duchy, nebo mi prostě hrabe.

26.8.2012 v 21:03 | Karma: 18,27 | Přečteno: 949x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy