Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Emiliano Zapata I

5. 4. 2012 21:22
Taky by to mohlo skončit tak,

že už si nedáš ani nic "teplého"!

0 0
možnosti

iluminat

5. 4. 2012 21:55
Re: Taky by to mohlo skončit tak,

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

dolch

5. 4. 2012 20:38
Pěkný výčet

ale zapomněl jste na Srbské žebírko - po válce v bývalé Jugoslávii to zní velice cynicky :-)

1 0
možnosti

majklblog@volny.cz

5. 4. 2012 20:53
Re: Pěkný výčet

No jo, sakra. A bylo jich víc. Špatně jsem si připravil podklady! Tedy je článek tak na dostatečnou, leč budiž mi přičteno k dobru, že jsem jej od nikoho neopsal. :-)

0 0
možnosti

Gwendolyn!

5. 4. 2012 20:04
Ano, udivuje..

Clovek si rika, kam to vsechno povede... Tyhle vymysly jsou pro mne spanelska vesnice. Ups, urazila jsem Spanely?

0 0
možnosti

dolch

5. 4. 2012 20:23
Re: Ano, udivuje..

Myslím, že ne. Španělé zase říkají, že je to pro ně Italská vesnice :-)

0 0
možnosti

ExPat

5. 4. 2012 19:53
Pár úvah o lidské slušnosti

Pokud se nemýlím, jméno "cikán" si Romové pro sebe nevymysleli.

A i kdyby, nechápu proč by to mělo být takovým problémem jim tak prostě přestat říkat když si to nepřejí?

V USA se říkalo černochům 'nigger' celá desetiletí, bylo to zcela normální. Např. se s tímto termínem setkáte i ve starších vydáních Toma Sawyera. Dnes, když někdo použije tento termín, je považován - a právem - za rasistického hulváta.

Když si určité etnikum nepřeje být nějak nazýváno (a jedno bylo-li tak nazýváno po léta), není to nic jiného než slušnost jim tak prostě přestat říkat.

Snad Vám to jednou dojde, i když vidím že to ještě chvíli potrvá...

0 0
možnosti

Gwendolyn!

5. 4. 2012 20:01
Re: Pár úvah o lidské slušnosti

Jenze to slovo Nigger neni stejne jako cikan.

V dnesnim svete je cikan spis jako cernoch. A cerni Americane si vymysleli, aby se jim rikalo Afroamericani, coz je termin hloupy a politicky korektni. Termin Rom je jen nazev jistych clenu cikanu, nezahrnuje ostatni skupiny, je to umele vytvoreny politicky korektni termin, ktery stejne nevyresi jejich problemy. Rikate, oni si to nepreji, ale je skupina, ktera si nerika Romove, rikaji si cikani.

3 0
možnosti

ducatofil

5. 4. 2012 18:28
Autore ono je spise

smesne zajimave, ze prave ta cikanska pecene je rasisticka a pry hrozne vadi a urazi, zatimco uhersky gulas se tak klidne smi jmenovat. Nekdo tady chce provokovat rasismus vuci Romum a vyvolavat tady nalady k rasove valce - a temito hovadinami se mu to uspesne dari. O to v tehle pitomosti jde. P:S: Mimochodem s muslimy je to to same, jsme pripravovani, bud na pozoru, autore, timto způsobem se jen dere na povrch ten samy komunismus, co tu jiz jednou byl, protentokrat s heslem bud my nebo mohamedani.

0 0
možnosti

majklblog@volny.cz

5. 4. 2012 19:39
Re: Autore ono je spise

Asi jsem zpozdilý ve vývoji, ale váš diskusní příspěvek nějak nechápu. Spíše mi přijde, že se vztahuje ke zcela jinému, mně neznámému článku. Ale když jsme již u toho: kdo je onen tajemný Někdo, vyvolávající rasovou nenávist? Zednář, Žid, trpaslík či zubař? Nechte teorie o celosvětové konspiraci stranou a raději přemýšlejte. Jsem ochoten se vsadit, že 99% těchto blbostí vymýšlí dobře placený úředník, mající h...o na práci. Z nudy, úřední blbosti a současné vlny multikulturnosti.

A probůh či proalláh, jakým myšlenkovým zvratem jste dospěl k tomuto? A co s tím má společného komunismus (krom toho, že může za morální zkázu všude tam, kde přišel k moci)? Evropa prostě vychází z křesťanských tradic a pokusy spojit tyto se zcela odlišnými nutně musí vest k fiasku. Zkuste exportovat evropské tradice třeba do Arabských emirátů. Je nanejvýš třeba říci: "Toto je naše země, ve které chceme žít dle našich tradic a zákonů. Příchozí je vítán, pokud chce tyto dodržovat!"

0 0
možnosti

iluminat

5. 4. 2012 18:10
JO JO, ja bych sice radeji Slimovo prachy

ten jich ma vic nez Gates, ale i Gatesovo nejsou k pohrdnuti ;-D

Ale kdo bude chti bejt hodne PC, tak nebude moct ani to chleba s maslem, to je rasismus na kvadrat, CERNY chleba POD BILYM maslem !!

Takze suchou vejrazku a jen  vodu pacholci rasisticky!!

0 0
možnosti

daris

5. 4. 2012 18:01
No tak já si dám

utopence - tím doufám nikoho neurazím

0 0
možnosti

iluminat

5. 4. 2012 18:10
Re: No tak já si dám

to si myslis, nekomu se nekdo utopil, a ty budes urazet?

0 0
možnosti

midou

5. 4. 2012 17:37
no vidíte

a tihle lidi jsou proti jadernejm elektrárnám. Ostravskou klobásou bych je mlátil po hlavě.

3 0
možnosti

kotja

5. 4. 2012 19:57
Naopak

Je houšť a větší kapky. Třeba nakonec zblbnou natolik, že nám sežerou, že ve chladících věžích Temelína jsou obří ebonitové tyče a zaměstnanci je třou liščím ocasem až se z nich kouří.

0 0
možnosti

majklblog@volny.cz

5. 4. 2012 17:34
Blbost a pseudohumanismus,

bezbřehé řiťolezectví. I o takovýchto názvech jsem uvažoval. Když celý svět psal Bombay (Bombaj), v atlasech vydaných ČSSR to bylo výhradně Mumbai. O Dublinu nemluvě. Celkem by mne zajímalo, co by si ti dnešní "korektní" počali, pokud by měli přeložit právě Zigeuner, Gypsies, Twinkers. Ona totiž tato etnická skupina nejsou zdaleka jen Olaští Rómové.

To, na co jsem chtěl poukázat, je rozsah moderního a "korektního" blbství. A bohužel musím souhlasit s lidovou moudrostí, že lidská blbost je nekonečná a šíří se rychlostí světla (tedy minimálně). Osobně se domnívám, že jde o fyzikální výjimku a šíří se ještě mnohonásobně rychleji. A určitě za to můžou trpaslíci a Židi!

2 0
možnosti

J i ř í

5. 4. 2012 17:24
Víc mi vadí český než rakouský přístup.

Rakušani (poněkud nesmyslně) přejmenují cikánský řízek, ale chuť zůstane. U nás se ponechá název a předělá se jídlo - vzpomínám si, jak jsem se před časem stavil v hezky vypadající restauraci ve Volyni a to maso  "po cikánsku" mělo omáčku udělanou z kečupu, mouky a vody. Prostě hnus.

0 0
možnosti

majklblog@volny.cz

5. 4. 2012 17:44
Re: Víc mi vadí český než rakouský přístup.

Proboha, co to má společného s článkem? Pokud je majitel restaurace, resp. kuchař prase a neumětel, zřejmě brzo zkrachuje. Zlikviduje si větev sám pod sebou.

Ale EU, konkrétně zde v rakouském vydání nás svou "korektností" pomalu likviduje všechny. Co se gastronomi týče, pak snad jen "Frantíci" poslali slavnou EU kamsi.

2 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy