Diskuse

Nem tudom!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

čirokéz

29. 5. 2012 8:53
Máte pravdu

Čěština byla v poslední době obohacena o množství prapodivných slov. A ještě bych dodal, že se mi nelíbí pronikání Czenglish do běžného života. To je někdy hrůza to poslouchat. Nějaká starší babička z odlehlé vísky se ze svým vnoučkem z města už asi ani nedomluví.

2 0
možnosti

mašlomcha

29. 5. 2012 8:46
Maďarština je zajímavý jazyk

naučit se ho je hračka, stačí si najít dobrou učitelku. V Budapešti není problém sehnat pro trochu movitějšího důchodce ne-li menší byt za "babku" tak určitě za pár "šupek" levný pronájem. Za pár týdnů se člověk může vrátit o jednu řeč bohatší, aniž by ho to finančně zruinovalo. Nemluvě o tom, že tam je největší ucelená židovská komunita ve střední Evropě. A těch krásnej holek!

Pár slovíček je i ve Švejkovi, ve starém mocnářství základy tohoto libozvučného jazyka ovládali i obyčejní vojáci...třeba sapér Vodička...

0 0
možnosti

PeTaX

29. 5. 2012 8:17
Ano, pane.

R^ A nejvíc se děsím okamžiku, jak pomalu od malička blbnu, že jednoho krásného dne zblbnu docela. A už to ani nebudu schopen rozeznat. :-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy