Diskuse

Evoluce?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dva mraky

26. 7. 2012 11:22
toz nic moc

Neni to dost ujete a vtipne aby to pobavilo, ani to neobsahuje nejaky zajimavy napad, vsechno uz jsem nekde slysel. Ale zase si to na nic nehraje a nejspis je to napsane s chuti.

0 0
možnosti
M

majklblog@volny.cz

30. 7. 2012 3:41
Re: toz nic moc

Netvrdím nikde, že jsem ten Ajznštajn a po mém blogu bude svět lepší. Kéžby! A na ujetiny jsem už zase starej dědek. A že jste to už všechno někde slyšel, vot i eto možet byť. Já si kvůli tomu nohu za krk nedám, strašně by mi vrzaly klouby a nejspíš by to bolelo. Jestliže toužíte po ujetinách, mohu Vám nabídnout následující (z jazyka českého): Kam chodíte plavat? Na plovárnu. Nikoliv na plavárnu. A ještě nedávno se skutečně plovalo. Tedy jazykově. Stejně příšerně Vám může znít vazba: pracovati o.. místo dnešního pracovati na. A to je rozdíl bratru jedna generace.

Ale pravdu máte v tom, že jsem se při psaní velice bavil.

P.S.

Miluji jazykové hrátky a pokud bylyl děti malé, strašně rád jsem je zlobil. Jistě znáte pohádku Šefc a čert a tu o Prasátkovi. No a to byly nekonečné diskuse - švec nebo šefc? Šefc šefcuje a švec švecuje: Tatííí néééééé.......

0 0
možnosti
JL

blueheart

26. 7. 2012 11:10
pěkný český blábol

autor by to trochu zkomplikoval, kdyby do toho šoupl něco o kreacionismu, ale to je asi nad jeho intelektuální kapacitu Jinak: čím se liší člověk od většiny živočichů? Hlavně oni se neoblékají, člověk má schopnost sebereflexe, má ego, odlišuje se od jiných členů svého druhu svou jedinečností, člověk má mimořádně se rozvíjející kreativitu: zatímco živočichové občas něco tvoří, tak jen účelově a stereotypně, když se to osvědčí dál to nevyvíjejí (plástve, mraveniště, hnízda atd), člověk tvoří exponenciálně, vše stále zdokonaluje, dá se říci, že jeho mozková činnost akceleruje a neustále se mění, probíhá cosi, čemu se říká evoluce vědomí, to zvířátka ani hmyz asi nemají, všimli bychom si toho.

0 0
možnosti
H

hovn

26. 7. 2012 11:22
Re: pěkný český blábol

Pane, je žel smutnou skutečností, že o lidském myšlení a zvířecích pudech nevím s určitostí nic a jakékoliv kategorické soudy nemají valného smyslu. To ovšem neznamená, že nemáme tzv vědecky kutat a nemáme se pokoušet o posouvání hranic toho, kam nás "příroda" pustí.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

26. 7. 2012 9:22
Člověk není žádnou vyjímkou...

problém jenom je že jednu generaci je schopen vyprodukovat cca za 15 let... což je pro valnou většinu jiných živočichů extrémně mnoho.

Druhá věc je selekční tlak- v přírodě se lépe uplatní jelen s dlouhýma nohama (ryhleji uteče vlkům) statisticky bude prostě přežívat víc jelenů s dlouhými nohami... a to povede k tomu že tento znak se bude snáz přenášet na potomstvo... mno a pak tomu dejte pár set generací (což ovšem u člověka znamená minimálně 15 000 let... a to se špatně pozoruje-

Druhá věc je že sme mohli hypoteticky dosáhnout stavu který je +- vhodný na současné prostředí této planety, (které si navíc upravujeme tak aby nám vyhovovalo)

Takže změna vede od toho vhodného stavu a člověk by v ideálním případě zemřel před rozmnožením. Druhá věc je že sme poněkud změnili modus operandi (tedy alespoň v Evropě- málo potomstva které ale vybavujeme vhodně pro přežití) ne Africká metoda množit se, nestarat se, a ony alespoň 2 děti přežijí...

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

26. 7. 2012 9:26
Re: Člověk není žádnou vyjímkou...

Bohužel oni tam nejsou schopní zvládnout prostředky na to aby dokázali sami přežít vsoučasné populaci- tak tam přirozeně vznikají hladomory a kosí je epidemie. Ovšem to je v pořádku- jinak by tam propukali (a taky propukají) války o dostupné zdroje.

Stejně jako u krys- když není žrádlo je třeba zabít někoho kdo ho má ikdyž je to taky krysa. Alternativa že všichni budou přežívat na minimu potravy není pořádně realizovatelné... to budou totiž všichni jedinci slabí a snadno je požerou dravci. (až se počet sníží tak zbude víc a ti zbylí se stanou silnější...)

0 0
možnosti
H

hovn

26. 7. 2012 9:22
Naštěstí pan

Darwin nespustil nic a přírodu absolutně nezajímá, že někdo či něco udělalo pro stejně geniální či primitivní jakousi berličku pro vysvětlení něčeho co vysvětlitelné vlastně vůbec není. Důkazem našeho  limitované nastavení je pro mou osobu absolutní nevysvětlitelnost života duchovního a vše co s ním souvisí a můžete mudrovat do aleluja - máteli však jakoukoliv vědeckou útěchu, tak prosím, sem s ní, ne-li,  pak za nanejvýš taktické považuji být maximálně pokorný k řádu přírody a maximálně redukovat samožerství -sebeobdiv vlastního rodu, které považuji za zničující. Ptáte-li se po správnosti vašeho činění ohledně množení,  je  samozřejmě velmi napováženou, když pochybujete o správné odpovědi a nic jiného o vás nevypovídá víc. Existuje vůbec v životě lidském jasnější odpovědi?

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

26. 7. 2012 9:32
Re: Naštěstí pan

"Duchovní život" je stejně jenom snaha vysvětlit si současný stav.

Myšlení jako takové je pouze proces zcela ekvivalentní fungování počítačového procesoru- v závislosti na vstupech, určitou cestou teče elektrický náboj, a vyteče ven z mozku na výstupech odpovídajících vstupu. A na to pak reaují nástroje jako ruce a nohy.

Světe div se ty reakce jsou adekvátní reakce na prostředí aby tělo dál fungovalo... kdyby adekvátní nebyly tak bude tělo zničeno. (a tedy asi se takový mozek neosvědčí... tudíž bude evolučně vyřazen)

Analytické myšlení se očividně "opici" (člověk dle dnešní definice to ještě nebyl) osvědčilo když vymyslela například luk. Druhá věc je že už se zrovna moc neosvědčuje pro přežití například muslimským sebevrahům... takže ti mají toho duchodního života prostře příliš a to je vyřazuje z genofondu.

2 1
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy