Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

MatX

26. 8. 2012 21:57
Je zde i druhá strana mince

Máte pravdu, jen mi tam chybí ta druhá strana mince. Za současnou nenávist ke zdravotníkům mohou hlavně lékaři svými nedávnými protesty. Čert vem teď peníze, politiku, odbory atd., ale lékař (nebo jiný zdravotník) nesmí NIKDY A NIKDE brát své pacienty jako rukojmí. Nesmí nikdy prohlásit, že ho nezajímá, že budou v nemocnicích umírat pacienti včetně dětí! Jeho profesionální hrdost by mu to dovolit neměla. Ve chvíli, kdy toto udělá, by měl odevzdat diplom a jít se věnovat práci, na kterou stačí. U mě byly ony protesty okamžik, kdy jsem si lékařů přestal vážit.

0 0
možnosti
M

majklblog@volny.cz

26. 8. 2012 23:41
Re: Je zde i druhá strana mince

Obdivuji vaši logiku i důvěru v média. V média, která rozpoutala demagogickou štvanici vůči lékařům ( a  asi rok či dva před tím v menší míře vůči sestrám), pokud se tito domáhali vyššího společenského uznání i mezd. Nikoho si nebrali jako rukojmí, to je mediální žvást. Oni prostě oznámili, že za stávajících podmínek končí. Máte právo dát výpověď ze zaměstnání? Máte. Takže si berete jako rukojmí zákazníky firmy, ve které jste dosud pracoval? Tady vidíte, jak je to absurdní názor. Lékař je také jen člověk se svými právy, nikoliv součástka státní či ministerské mašinérie.

A už jen zcela okrajově - proč by měl poskytovat perfektní služby za hubičku? Znáte takového architekta, strojaře atd.?

No a ti lékaři to z velké většiny stejně dělají. A ještě se na ně plivne.

3 0
možnosti
M

MatX

27. 8. 2012 0:01
Re: Je zde i druhá strana mince

Protože s lékaři už roky mám co do činění jako laborant, tak neznám pravdu jen z médií. Pravda, hodně jich je slušných a za pacienty jsou ochotni se postavit, ale je mezi nimi také dost kariéristů a arogantních hlupáků, pro které je pacient jen zbytečná přítěž. Ale to dále rozebírat nechci.

Problém s celou tou akcí je v tom, že je nesmysl chtít po státu, který není vaším zaměstnavatelem, aby prováděl nějaké nápravy. Zaměstnavatelem lékařů je stát ve své podstatě jen z části. Část zaměstnávají kraje, města a soukromé organizace. Takže pokud má někdo problém s platem, tak to musí řešit primárně u svého zaměstnavatele. Jinak je to stejné, jako kdyby si šel stěžovat na nádraží. Právo dát výpověď samozřejmě lékař má, ale zde to dělal s vědomím, že svým rozhodnutím může skutečně pacienty poškodit. Výpovědi byly koordinované a s cílem škodit. To už je trochu něco jiného, než když odejde za normálních okolností.

Co se platů týče, tak s tím samozřejmě souhlasím. Za dobrou práci si lékaři

0 0
možnosti
M

MatX

27. 8. 2012 0:09
Re: Je zde i druhá strana mince

zaslouží dostatečné odměnu. V ČR se to schovává za průměrný plat a to je samozřejmě nesmysl. Hlavně mladí lékaři bývají hrubě podhodnoceni a mají tolik co nějaký nižší úředník. Částečně za to mohou poděkovat svým starším kolegům a přechodu ze dvou atestací na jednu.

Ironický na tom celém pak je fakt, že peněz do zdravotnictví jde relativně dost a na ty platy by prostředky byly, kdyby miliardy nekončily v kapsách "Ráthů" (mimochodem též MUDr.) a dalších politiků, kteří si z veřejných zakázek udělali dobrý obchod. Stát nemá ani hotovou nějakou dlouhodobou koncepci zdravotnictví, jen lepí záplatu na záplatu.

1 0
možnosti
M

majklblog@volny.cz

13. 9. 2012 19:45
Re: Je zde i druhá strana mince

V úvodu v podstatě opakujete to, co jsem napsal. Jenže dál v tom máte trochu zmatek. Jsou zdravotnická zařízení státní a soukromá. Kraj, potažmo město je orgánem státní správy. To jenom stát šikovně mlží a přesouvá odpovědnost. Jak jinak by mohlo MZ stanovovat mzdové tabulky? Soukromníka MZ v otázce mezd nezajímá.

Vcelku s vámi souhlasím, že do zdravotnictví jde relativně dost prostředků, jen by o jejich použití museli rozhodovat sami ZP. A ne politici a bafuňáři ve správních radách, komisích etc. Kteří to zdravotnictví bezostyšně okrádají.

No, a teď když jste se v antagonismu vůči lékařům zklidnil (celkem klasický antagonismus laborant-sestra, sestra-lékař, popř SZP vůči VŠ), tak vám mohu sdělit, že se příliš názorově nelišíme. Ve špitále jsem coby VŠ-nelékař ztrávil 25 let v laborkách. A nestačil se divit pitomým rozhodnutím. Třeba že šéf biochemie musí najednou být lékař atd. atd. atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy