Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Levicovy.Pravnik

27. 8. 2012 14:22
na druhou stranu mají státní zaměstnanci

o dost více výhod než ti v soukromém sektoru. mají silné státní odbory,není na nich porušován zákoník práce. mají státem garantovano min. 5 týdnů dovčy. ve veřejném sektoru je to jen 4 týdny.

0 0
možnosti

majklblog@volny.cz

13. 9. 2012 19:15
Re: na druhou stranu mají státní zaměstnanci

O čem to mluvíte? Žádné státní odbory neexistují. Ani druhdy ROH nebylo státní organizací. Odbory jsou organizací profesní. A členství už není dobrovolně povinné, takže většina ZP není v odborech. Těch 5 týdnů dovolené sice mají, tedy na papíře, místo dřívějších příplatků za rizikové a zdraví škodlivé pracoviště. Jenže vybrat si je stejně nemohou. A že není porušován zákoník práce? Ha ha, podívejte se na počet přesčasových hodin. Více jak dvě třetiny z nich odpracují bez jakékoliv náhrady!

0 0
možnosti

rachitico

27. 8. 2012 7:15
Souhlas

Kdysi vyšel článek šéfa školských odborů Radka Sarkoziho Genocida inteligence. Týkalo se to postavení učitelů ve společnosti po revoluci. Totéž  v bleděmodrém. Zdá se že "kapitalismus"a "demokracie" je tady jen pro někoho.

Proč ta štvanice proti lékařům? Je třeba vybudovat nové komerční zdravotnictví. Může se stát, že lékař, jako svobodné povolání, zanikne. Budou jen řetězce, novodobé OUNZy a v nich otroci v bílých pláštích. Možná, že pak i péče bude lepší, ale 50% obyvatel na ni nedosáhne.

2 0
možnosti

MatX

26. 8. 2012 21:57
Je zde i druhá strana mince

Máte pravdu, jen mi tam chybí ta druhá strana mince. Za současnou nenávist ke zdravotníkům mohou hlavně lékaři svými nedávnými protesty. Čert vem teď peníze, politiku, odbory atd., ale lékař (nebo jiný zdravotník) nesmí NIKDY A NIKDE brát své pacienty jako rukojmí. Nesmí nikdy prohlásit, že ho nezajímá, že budou v nemocnicích umírat pacienti včetně dětí! Jeho profesionální hrdost by mu to dovolit neměla. Ve chvíli, kdy toto udělá, by měl odevzdat diplom a jít se věnovat práci, na kterou stačí. U mě byly ony protesty okamžik, kdy jsem si lékařů přestal vážit.

0 0
možnosti

majklblog@volny.cz

26. 8. 2012 23:41
Re: Je zde i druhá strana mince

Obdivuji vaši logiku i důvěru v média. V média, která rozpoutala demagogickou štvanici vůči lékařům ( a  asi rok či dva před tím v menší míře vůči sestrám), pokud se tito domáhali vyššího společenského uznání i mezd. Nikoho si nebrali jako rukojmí, to je mediální žvást. Oni prostě oznámili, že za stávajících podmínek končí. Máte právo dát výpověď ze zaměstnání? Máte. Takže si berete jako rukojmí zákazníky firmy, ve které jste dosud pracoval? Tady vidíte, jak je to absurdní názor. Lékař je také jen člověk se svými právy, nikoliv součástka státní či ministerské mašinérie.

A už jen zcela okrajově - proč by měl poskytovat perfektní služby za hubičku? Znáte takového architekta, strojaře atd.?

No a ti lékaři to z velké většiny stejně dělají. A ještě se na ně plivne.

3 0
možnosti

fhf

26. 8. 2012 21:48
Příspěvek o vás hodně vypovídá...

Každá nespravedlnost a poukazování na ní = kryptokomunizmus. Btw viděl jste platy a pracovní dobu obvodních lékařů?? [>-]Rv

0 0
možnosti

majklblog@volny.cz

26. 8. 2012 23:49
Re: Příspěvek o vás hodně vypovídá...

O vás též. Nevím, proč je tam ta vlaječka a palec dolů znamenal v římské aréně jednoznačný pokyn Imperátora: Zabij.

Jinak nevím, co jste vlastně četl a na co z přečteného reagujete, on ten váš komentář jaksi postrádá logiku i smysl.

Asi jako ... Tlové se batloumali v dálnici....:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy